Achter de artiestennaam Jonas Reinhardt gaat Jesse Reiner schuil: een Amerikaan met een fascinatie voor synthesizers en elektronische muziek van de afgelopen halve eeuw. Hij studeerde aan het Harvard Electronic Music Center en bracht onder zijn Reinhardt-pseudoniem een titelloos album uit op Kranky. In datzelfde jaar verscheen de ep ‘Modern By Nature's Reward’ die enkel als digitale release beschikbaar was (en is).

Jonas Reinhardt is tevens de dekmantel voor een band rond Reiner, waarvoor deze het gezelschap krijgt van gitarist Phil Manley (Trans Am), bassist Diego Gonzales en drummer Damon Palermo. Met deze groep bracht hij in 2010 ‘Powers of Audition’ uit, terug bij Kranky.

 

Over de audio

Dat Jesse Reiner niet vies is van een analoge synthesizer betekent niet dat zijn muziek per definitie moet klinken als een gedateerd klankexperiment of een etherische soundscape. ‘Orbiter Dicta‘ krijg namelijk een stevige drive mee die het nummer, vanuit het begin van de cirkelende synthesizerlijn, naar het slot stuwt. Onderweg worden riffjes en laagjes gestapeld en weggenomen, waarbij het herhalende effect voor een hypnotiserende klank zorgt. Bovendien evolueren de harmonisatie en de kleur van het materiaal waardoor het geheel een spacy randje krijgt. Het resultaat is een rijk en vol geluid dat niet onder haar eigen gewicht bezwijkt, maar soepel en licht blijft doordraaien.

 

Meer over Jonas Reinhardt


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.