Gitarist Kobe Van Cauwenberghe studeerde aan het conservatorium van Gent bij Tom Pauwels en aan de Manhattan School of Music in New York. Tijdens zijn verblijf in de VS maakte hij deel uit van het Wet Ink Ensemble waarmee hij samenwerkte met Helmut Lachenmann en het Talea Ensemble waarmee hij de Amerikaanse creaties verzorgde van Fausto Romitelli’s ‘Professor Bad Trip’, ‘An Index of Metals’ en ‘Trash TV Trance’.

In 2007 stond hij mee aan de wieg van het ZWERM gitaarkwartet. Met dit ensemble nam hij ‘The World’s Longest Melody’ op, een album gewijd aan de muziek van de Amerikaanse componist Larry Polansky. Van Cauwenberghe was reeds te horen op Ars Musica, Happy New Ears, The Bang on a Can Marathon en de Ferienkurse für neue Musik in Darmstadt.

Over de audio

Kobe Van Cauwenberghe over $100: “De opname is gemaakt in mijn voormalig appartement in Brooklyn op 14 februari 2011 in het kader van Nick Didkovsky's ‘$100 Guitar’ project. Voor dit project gaat een gitaar, die door Didkovsky voor $100 op eBay gekocht werd, van de ene gitarist naar de andere, waarbij het bedoeling is dat elke gitarist er een kort stukje mee opneemt. Ik luisterde op het moment dat ik mijn opname maakte vaak naar improvisator Derek Bailey en werkte tegelijkertijd aan een hypercomplex genoteerd solowerk voor gitaar van Brian Ferneyhoughs. Het was mijn bedoeling een link te leggen tussen deze twee werelden.”

Meer over Kobe Van Cauwenberghe


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.