Twee hiphoppers uit Lyon, DJ Stani en DJ Pee moeten in 1997 niet lang naar een groepsnaam zoeken: Le Peuple de l'Herbe dekt de lading. Psychostic komt erbij op de batterie en N'Zeng tilt de mannen van het gras een niveau hoger met zijn trompette. De heren richten Supadope Records op en brengen daarop in 2000 hun eerste album, 'Triplezero +', uit. In datzelfde jaar verzorgt Le Peuple de soundtrack van de controversiƫle film Baise Moi en 2 jaar later is er 'P H Test Two'.
Hun nieuwe plaat 'Cube' gaat verder op hun elektrodub-ragga-hip-en triphop-feeststijl. Het album is strak geproduceerd maar funkt van de vitaliteit. Het regent opvallend veel samples op 'Cube' en op hun tweede single 'Adventure' zo mogelijk nog meer. Dat is een bijzonder vrolijk nummer waarin een hiphopfanfare langsparadeert die de luisteraar uitnodigt om met gekke danspasjes te volgen. On y va...

Over de audio

In de maffe clip van 'Adventure' (zie link), worden de 4 leden van Le Peuple achterna gezeten door een holbewoner in een computerspeldecor. Het tempo van de track laat dat ook toe. Niet dat het nummer ritmisch zo'n vaart neemt (hoofdknik-drumslagen op de tweede en vierde tel) maar de snelle variaties laten het toch bijzonder swingen. 'Adventure' steunt vooral op zijn synthbaslijn: een waanzinnig smerige basgeluid dat al het stof en vuil van de buitenwijken van Lyon recht in de luisteraar zijn gezicht dumpt. "Beat the drums," roept een vrouwenstem. "Come on everybody," antwoordt een mannenstem en "Rock to the max!" besluit een andere sample. Daar zorgen vooral het onschuldige, warme casiolijntje van DJ Pee en de strakke blazerssectie van N'Zeng voor. Deze jazz-geschoolde trompettist weet in 'Cube' telkens weer de juiste toon te vinden die de hiphop van Le Peuple zo rond doet klinken. Hij speelt uiterst simpele lijntjes (eerst stijgend en dan weer dalend) maar die stralen zo'n feestgevoel uit, dat stilstaan moeilijk wordt. Zo rond 2'30" breakt N'Zeng het nummer door zijn kunnen op de scratchtafel te tonen, en ja hij kan het. Waarna de fanfare weer lustig verdertrekt en menig luisteraar er als een op hol geslagen holbewoner achteraan danst.
Aan het begin van 'Adventure' hoor je hoe een plaat wordt opgelegd en een mannenstem het nieuwe album aankondigt: "Maybe the critics won't like it, but I kinda think maybe you guys will". Dat zit dus wel snor voor Le Peuple de l'Herbe.

Meer over Le Peuple de l'Herbe


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.