In Guinea is er geen ontsnappen aan. Daar klinkt de muziek van Les Espoirs de Coronthie zowat overal: in café's, op straat, in clubs, op de radio ... In 2007 kon ook Europa kennismaken met de groep toen die voor een tournee van meer dan twintig optredens naar Frankrijk kwam. De band bestaat ondertussen ruim 10 jaar en is met 'Tinkhinyi' aan haar derde album toe. Deze plaat werd opgenomen in de legendarische studio Bogolan in Bamako waar eerder Rokia Traoré en Ali Farka Touré gebruik van maakten. Hier bestaat de band uit twaalf muzikanten die vooral gebruik maken van traditionele instrumenten, gitaren en de typerende unisono zangpartijen. Van de vorige plaat 'Dunuya Iguiri' verkocht de groep ruim 70 000 exemplaren.

Over de audio

Zacht en vloeiend komt de titeltrack van het album 'Tinkhinyi' uit de speakers. De golvende ritmiek en de polyfonie van verschillende melodie-instrumenten zorgt voor een rijke onderbouw waarop de stemmen solistisch of unisono kunnen bewegen. In het sterk repetitieve geheel zorgt de klaterende kora met korte tussenkomsten voor kleur en verfrissing.
Tinkhinyi betekent oprechtheid en het nummer werd geschreven naar aanleiding van de door het leger bloedig onderdrukte betogingen in februari 2007. Met deze track wil de groep zich richten tot het leger, de politici, de imams, de vakbonden en eigenlijk alle burgers van Guinea met het verzoek om eerlijkheid te gebruiken als een middel om het land op te bouwen.

Meer over Les Espoirs de Coronthie


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.