Lonely Drifter Karen is ontstaan uit de vele omzwerving van Tanja Frinta. De Oostenrijkse ontmoette in Barcelona keyboardspeler Marc Sobrevias en drummer Giorgio Menossi en samen creëerden ze op hun debuutalbum ‘Grass is Singing’ een reis langs muzikale hysterie richting een romantische utopie.
Op Fall of Spring lijkt de groep deze poëtische bestemming bereikt te hebben. De tsjirpende clowns en zoemende koekoeksklokken hebben plaatsgemaakt voor sterke songs met sobere, maar volwassen arrangementen. De veel bravere plaat balanceert tussen frivoliteit en frisse intimiteit uit.
De metaforen voor Fall of Spring zijn niet ver te zoeken. Het album zwenkt van een lichtzinnige waltz van de eerste zwaluwen naar de donkerrood- en bruintinten van eenzame pianoballad in een herfstbos. Het brede muzikale palet kleurt de indiepop gevarieerd en rijp in. Zangeres Tanja Frinta heeft een breed stembereik en wisselt moeiteloos tussen gezapige jazz vocals en folky weeklachten à la Joanna Newsom.

Over de audio

‘Russian Bells’ begint even symfonisch als een nummer van Arcade Fire. Kabbelend gitaargetokkel wordt overspoeld door zware accenten van smachtende strijkers, dramatische drumroffels en “Russische” klokkengelui.
Deze intro /instrumentaal refrein wordt snel afgelost door charmante up-tempo popstrofe waarin zangeres Tanja Frinta ondeugend en dartel het terrein van Feist en Hanne Hukkelberg opzoekt met haar glimlachende feeënstemmetje.
‘Russian Bells’ is een klassiek popnummer met een typische popstructuur (refrein – strofe – refrein – strofe – break - refrein) en een typische poplengte (3’13”), maar laat dat de pret niet bederven. De charmante zanglijn wordt met verve gebracht door de engel Frinta terwijl de arrangementen spelen met licht en donker.
En meer moet dat soms niet zijn.

Meer over Lonely Drifter Karen


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.