Ook wie er wel even de tijd voor neemt, zal niet veel informatie vinden over de Britse producer Lukid. Veel meer dan dat hij een fan is van Can, Madlib, Theo Parrish en Autechre valt er op het www niet te rapen over deze man. Of het moest de mededeling zijn dat de produceropleiding die de Brit in Leeds volgde geen groot succes was.
Terug in Londen toog hij nochtans aan de slag met het nodige midi-materiaal wat resulteerde in enkele cdr's. Een van deze schijfjes kwam terecht bij het label Werk, waar in 2007 Lukids eerste langspeler 'Onandon' verscheen.

Over de audio

Net als de andere tracks op 'Onandon' is 'Iris' geen nummer dat het moet hebben van een opbouw naar een stevige climax. 'Iris' wordt dan ook beter beluisterd onder een hoofdtelefoon, zeker voor luisteraar die de spiegelstructuur in het rondplan willen ontdekken.
Na een inleiding waarbij het metrisch gevoel van de luisteraar op de proef gesteld wordt, stuurt Lukid pulserende tonen het veld in die de muziek een harmonische basis bezorgen. Deze tonen gaan geleidelijk aan eroderen door de tussenkomst van korte klanken en moeten uiteindelijk plaats maken voor feeƫriek dwarrelende geluiden. Deze moeten het op hun beurt afleggen tegen de korte klanken waarna de pulserende tonen terug hun opwachting mogen maken.

Meer over Lukid


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.