Wie meer wil weten over de Belgische singer-songwriter en bassist Lyenn zal aardig mogen zoeken. Meestal beperken biografische gegevens zich tot een paar regels die dan steevast vermelden dat zijn echte naam Fred Jacques is en dat hij geboren werd in Belgiƫ (maar wel een Britse moeder heeft). Als uitvalsbasis is nu eens Brussel te lezen, dan weer Leuven.
Wat echter indrukwekkender en relevanter is, is zijn debuutalbum 'The Jollity of My Boon Companion' dat hij in New York opnam met onder andere de muzikanten van Ceramic Dog (gitarist Marc Ribot, bassist Shahzad Ismaily en drummer Ches Smith) en Doug Wieselman (Antony and the Johnsons).

Over de audio

Als Lyenn bij de singer-songwriters ingedeeld wordt, mag daar voor 'Kind of Silent' wel een waarschuwende randopmerking bij geplaatst worden. Het nummer is immers geen "klassieke" song, maar heeft bij momenten meer weg van een bezwerende soundscape. De diepte van de basklarinet, de klokken en de mistige stemmen (die door de muziek spoken als dwaallichtjes of andere personages uit volkslegenden) hullen 'Kind of Silent' in een waas van geheimzinnigheid.
Bovendien is ruim de helft van het nummer vrij van metrum, waardoor de stem haast lijkt te reciteren. Alleen de trage wals in het midden en op het einde geeft wat metrische houvast, maar het knappe arrangement (rijk zonder overdadig te worden) houdt de muziek ook dan ongrijpbaar.

Meer over Lyenn


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.