Het Gentse duo Madensuyu trok de aandacht van het Belgische rockpubliek met een derde plaats op Humo's Rock Rally (2004) na Absynthe Minded en The Van Jets. Een jaar later verscheen een eerste ep 'Adjust We', maar het was wachten tot 2006 voor PJ Vervondel (drums en stem) en Stijn Ylode De Gezelle (gitaar, stem en keyboards) een eerste album uitbrachten: 'A Field Between'. De plaat verscheen in eigen beheer en diezelfde werkwijze werd gehanteerd voor 'D is Done' (2008), de plaat waarbij het duo de steun kreeg van producer Peter Vermeersch, die reeds hetzelfde werk deed voor het debuut van dEUS. Het album werd bijzonder enthousiast onthaald en deze zomer staat de band op een indrukwekkende lijst festivals: Dour, Dranouter, Pukkelpop en les Ardentes. Onder andere...

Over de audio

Dat de aaibaarheidsfactor van Madensuyu eerder laag ligt, wordt met deze live opname van 'Share a Lot' nog eens extra onderstreept. Wie komt om lekker mee te zingen is er aan voor de moeite. Net zoals wie alleen luistert om "zich eens lekker te laten gaan" de geweldig knappe details in de track mist. Het nummer wordt gedragen door het dravende gitaarwerk van De Gezelle dat bij momenten repetitief lijkt, maar dat eigenlijk niet is. De muziek bulkt van de kleine nuances, zoals de melodielijn die zweeft tussen de herhaalde akkoorden en de stem of de veranderingen in melodie, ritme en kleur van de gitaar. 'Share a Lot' verdient een herhaaldelijke beluistering om een indruk te krijgen van wat er muzikaal gaande is.
Na even veel gas terug genomen te hebben voor een oosters getint vocaal deel, vliegt het duo er terug in om te eindigen met een schijnbaar hyperkinetische finale. Schijnbaar, want zelfs het energieke slot wordt zo nauwkeurig en gecontroleerd gespeeld dat er een horloge op gelijk gezet kan worden.
De studioversie van 'Share a Lot' verscheen eerst op de ep 'Adjust We' uit 2005 en was een jaar later ook te horen op Madensuyu's debuutalbum 'A Field Between'. De opnam die hier te horen is, werd gerealiseerd tijdens Motel Mozaïque op 11 april 2009 in Rotown (Rotterdam). Deze opname is niet in de handel verkrijgbaar.

Meer over Madensuyu


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.