Na gitaarstudies bij ondermeer Peter Hertmans en John Scofield begon de jonge Marco Locurcio aan een bijzonder actieve muziekloopbaan. Zeer recent leverde dat twee nieuwe titels in zijn discografie op: '4 (Quatre)' met de gelijknamige groep en 'Jama' met zijn eigen band.
Deze laatste cd werd in Marco Locurcio's eigen studio in Rome opgenomen. Het is een zeer eclectische plaat geworden, met een flinke portie jazz, maar ook een gezonde dosis rock, pop en bij wijlen zelfs electro.

Over de audio

Het nummer 'Jama II' kent een zeer aanstekelijke drive die geruggensteund wordt door een interessante doorlopende baspartij. De solide groove doet denken aan het rustigere oeuvre van de groep Aka Moon, al doet drummer Maxime Lenssens het daarvoor net iets te kalmpjes aan. Hoewel het globale volume van het hele stuk nogal eenzijdig is, zorgen de muzikanten ervoor dat 'Jama II' een blijvend boeiende compositie is. Vooral pianist Jozef Dumoulin zorgt voor een gewaagde, en daardoor des te interessantere solo, met een opmerkelijke interactie tussen piano en drum.

Meer over Marco Locurcio


Verder bij Kwadratuur

Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.