Mount Kimbie is het project van het Britse duo Domonic Maker (23), Kai Campos (24) die samen muziek begonnen maken in een homestudio in Peckham. Na de ep’s ‘Maybes’ en ‘Sketch on Glass’ kwam in juli 2010 hun debuutalbum ‘Crooks & Lovers’ uit bij Hotflush. Naast hun werk voor dit label maakte het duo ook remixen voor o.a. Ninja Tune en 4AD.
Dat ze getekend werden door het eerder dubstepgerichte Hotflush, betekent niet dat Maker en Campos zichzelf louter als producers zien. Met een achtergrond van hiphop en indierock is het niet zo verwonderlijk dat ze live graag aantreden met gitaar, keyboards, en percussie.

Over de audio

Met kraken, een aanvankelijk wat bizar klinkende hi-hattik en een motief van twee tonen wordt een IDM, haast soundscape-achtige klankwereld opgeroepen die echter niet zomaar blijft doorlopen. Het ritmisch patroon in het korrelige kraakgeluid wordt geleidelijk aan gefilterd, waardoor het van klankkleur verandert, luider wordt en de track – mede door de opkomende beat – zo meer en meer een dance-karakter geeft. De steeds herhaalde toon die na meer dan een minuut weinig verrassend binnenvalt, wordt enkele seconden later essentieel. Deze is namelijk de bindende facor tussen het eerste en het tweede deel van de track. Halverwege slaat ‘Field’ immers gevoelig om, wordt de repetitieve gitaarklank dominant en komen allerlei geluiden (o.a. een tafeltennisachtig stuiterritme) het klankbeeld versterken.

Meer over Mount Kimbie


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.