Damien Mingus doet het liever zoveel mogelijk zelf: zang, gitaar, bas, keyboards, piano, melodica, klokkenspel en het programmeren. Op 'Sada Soul' doen dan ook slechts sporadisch gastmuzikanten mee (gitaar, drum en viool). Mingus zelf is afkomstig uit de Parijse elektronica- en indiescène, waarvan het eerste mogelijk aan de basis ligt van zijn gevoel voor gedetailleerde producties en het tweede terug te vinden is in het akoestische, ambachtelijke karakter van zijn muziek. Moeilijk te catalogeren werd zijn muziek ooit omschreven als 'het onontdekte gebied tussen ambient, noise, folk, funk en slaapliedjes van muziekdoosjes'. Of zoiets.

Over de audio

In de openingstrack 'Whatever You Do' van de cd 'Sada Soul' komen alle elementen samen die de muziek van My Jazzy Child dat onvatbare, po√ętische geluid geven: het boven elkaar plakken van verschillende opnames van dezelfde stem, de 'low-budget' instrumentatie, maar vooral de schattige imperfectie. Dit laatste zorgt er voor dat bij elke luisterbeurt wel iets nieuws op kan vallen: de onevenwichtige en snel wisselende verdeling van het geluid over het linker en het rechter kanaal, het zachte ruisen op de achtergrond, de ritmische oneffenheden, de vocale imitatie van een instrument (alsof het echte instrument te duur was) of de 'slordige' mixing.
'Whatever You Do' laat horen hoe gedetailleerd lo-fi kan klinken. Of hoe ongoedkoop het geluid van goedkope muziek kan zijn.

Meer over My Jazzy Child


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.