De Gentse Rein De Paepe is een dame die het allemaal liever zelf doet. Ze trekt zich uit de slag met elektronica, synthesizers, zang, gitaar, piano en samples en bereikte zo de halve finale op het Oost-Vlaams Rockconcours en de finale van de Dranouterrally. Ze stond op Boomtown, de Gentse Feesten en in de AB en de Vooruit. In 2011 verscheen haar ep ‘There Was a Time’ die ze inblikte met links en rechts een helpende hand van enkele heren, waaronder trompettist John Birdsong en violist Tom Viaene. Live wordt De Paepe bijgestaan door deze laatste (die dan naast viool ook xylofoon, synthesizer en melodica speelt) en een percussionist.

Over de audio

Soms is jeugdig enthousiasme vreselijk vermoeiend, maar evengoed kan het onweerstaanbaar aanstekelijk werken. ‘Not Enough’ en bij uitbreiding heel ‘There Was a Time’ vallen gelukkig in de tweede categorie. Met de stuiterende elektronica en melodielijnen die moeiteloos minutenlang blijven nagonzen, is ‘Not Enough’ het meest onschuldige “liedje” van het schijfje. Onschuldig, maar niet ondoordacht, want de strofes worden telkens op een andere manier aangekleed, waarbij vooral in de tweede strofe opvalt hoe snel er van arrangement gewisseld kan worden.

Het refrein is een quasi naïeve hoofdwieger waarin een bescheiden, breed melodisch spelende John Birdsong komt meeblazen. In het laatste refrein gaat De Paepe een klein stapje verder, waardoor de song een mooie climax krijgt. Zij het dan in een notendop, want de aaibaarheid blijft gegarandeerd en daarmee ook de charme van ‘Not Enough’.

Meer over Paper Fox


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.