Radar Bros. zijn een band uit Los Angeles, California en bestaat uit Jim Putnam, Seon Gaius Williams, en Steve Goodfriend. Putnam (vocals, gitaar, piano) schreef vroeger voornamelijk liedjes voor andere bands, maar had na een tijd zoveel inspiratie dat hij het zonde begon te vinden dat hij zijn zelfgeschreven parels moest uitdelen. Hij besloot dan maar met een kennis van hem, Steve Goodfriend (drum, percussie), om zelf een band op te starten. Senon Gaius Williams (bass, percussie), die de twee met elkaar in contact had gebracht, mocht ook meedoen en Radar Bros. was geboren. Sindsdien speelt de band al 10 jaar samen en hebben ze hun oorspronkelijke bezetting nog niet gewijzigd.
The Radar Bros. is nog eens een band die zijn tijd neemt om een album te maken. Na drie jaar werken aan deze 'The Fallen Leaf Pages' vonden ze het album rijp genoeg om het op het publiek los te laten. Hun laatste muziekfeit dateert al van 2002, namelijk 'And The Surrounding Mountains', een album dat collega-muzikanten, vakpers en muziekliefhebbers wel konden smaken. Het grote publiek hebben ze niet bereikt, maar dat was en is ook niet echt hun bedoeling. Dan werk je ook geen drie jaar aan een album....

Over de audio

'Show Yourself' roept veel connotaties van een gospelsong op. Alleen al de titel lijkt te verwijzen naar een goddelijke opbaring. De muziek zelf doet dat op het eerste gehoor ook, maar door het subtiele gebruik van elektrische gitaar wordt deze connotatie grondig verstoord. De tekst van deze track laat ook al van bij de eerste zin verstaan, dat er weinig goddelijke beleving aan de grondslag van dit nummer ligt. De teksten worden echter met een warme, oprechte stem gezongen en zeker het meerstemmige refrein heeft iets van het zingen tijdens eucharistievieringen. Door al deze elementen is er een spanning aanwezig die deze song tot de laatste noten boeiend maakt.

Meer over Radar Bros


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.