De uit New York afkomstige Samara Lubelski (die nu geregeld in Stuttgart te vinden is) was van in de jaren '90 te horen als violiste in de scene die later het etiken New Weird America opgeplakt zou krijgen, in groepen als Jackie-O Motherfucker en vooral Hall of Fame. Midden het eerste decennium van de 21ste eeuw verschoof haar aandacht meer richting een solocarrière en in 2004 verscheen 'Fleeting Skies', haar solodebuut, dat gevolg werd door 'In the Valley', 'Spectacular of Passages' en 'Parallel Suns'.
In 2007 wist Thurston Moore haar te strikken voor zijn plaat 'Trees Outside the Academy' en de daaraan verbonden tournee. De samenwerking kreeg een staartje toen Moore aanbood om Libelski's volgende album te producen. Het resultaat verscheen midden 2009 als 'Future Slip', een plaat waarvoor Lubelski haar "vaste" label The Social Registry inruilde voor Ecstatic Peace!

Over de audio

Op 'Walking in the Waves' krijgt de luisteraar Samara Lubelski in haar meest verleidelijke gedaante te horen. De catchy melodie schommelt heen en weer in de warme, bijna fluisterende stem van Lubelski die omzwachteld wordt door een zijdezacht, voorzichtig gelaagd geluid van gitaar en bas. De lichte distortion die hier en daar aangezet wordt en het fijne ratelende cimbalwerk van de drums (vb. in de tweede strofe) veranderen daar niets aan. 'Walking in the Waves' blijft een zweverig en betoverend mooie song die wat verlegen naar de luisteraar toekomt.

Meer over Samara Lubelski


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.