Ze lachen er niet mee, de dames van Selvhenter. Wie schrik heeft van een decibelletje meer, laat het Deense collectief best aan zich voorbij gaan. Wie bij meidengroepen alleen denkt aan de Spice Girls ook.

Waren ze op hun eerste release, de mini-cd ‘Lun Elegance’ (2008), nog hoofdzakelijk een trio, op de titelloze ep uit 2010 was de band in volle vijfkoppige bezetting te horen, de gedaante waarin ook het debuutalbum ‘Frk. B. Fricka’ opgenomen werd.

Aan de basis van Selvhenter liggen violiste Maria Diekmann, saxofoniste Sonja LaBianca en tromboniste Maria Bertel, het drietal dat nog steeds de “melodische” dienst uitmaakt. Voor zover er van echte melodie sprake kan zijn. De drie jagen het geluid van hun instrumenten immers door de nodige effectpedalen, waardoor de klank niet alleen onherkenbaar wordt, maar de melodische referenties ook vaak gesmoord worden in een muur van noise. Na enige tijd vervoegden drumster Anja Jacobsen en later haar collega Jaleh Negari de gelederen. Samen leggen ze afwisselend donderende grooves en complementaire ritmes neer die de muziek alles behalve vooruit helpen in de richting van een radiovriendelijk geluid.

Over de audio

Deze opname is niet in de handel verkrijgbaar.

Meer over Selvhenter


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.