Snowden brengt afstandelijke, inventieve indierock uit Atlanta; met het debuutalbum 'Anti-Anti' wordt de luisteraar binnengeloodst in een sombere, maar tegelijk fascinerende en rijke wereld. De vale klankkleuren van het album wekken een neerslachtige sfeer op, die wordt verwoord in zanger Jordan Jeffares' teksten, waarin diens gedesillusioneerde wereldvisie tot uiting komt.

Over de audio

'Between the Rent and Me' is een van de meest intense songs op Snowdens 'Anti-Anti'. Jeffares' ijle, dubbel opgenomen zang vertolkt uitstekend de zelfopgelegde afstandelijkheid die uit de tekst spreekt "And now I walk in the room/ You know it's all I can do / To stare at the floor / And not to look at you". Door zich van zijn emoties af te keren vindt de zanger bescherming in afstand; uit de song spreekt een bewust detachement in een drang naar zelfverdediging, waaruit een droeve helderheid ontstaat. Deze zelfreflectieve toestand blijft echter niet duren: verlangens laten zich zelden lang onderdrukken. Jeffares begint steeds panischer te zingen, naar het einde toe schijnbaar zonder adem te halen, als in een aanval van hyperventilatie.
Muzikaal is 'Between the Rent and Me' een vlag die de lading van 'Anti-Anti' goed dekt: een onwaarschijnlijk sterke ritmesectie houdt bijna zelfstandig de gehele song staande terwijl de gitaristen met hun minimale riffs jongleren. 'Between the Rent and Me' is een niet voor de hand liggende, intimistische rocksong die niet eens over een echt refrein beschikt, maar desondanks moeiteloos tot meeknikken beweegt.

Meer over Snowden


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.