Solex is het pseudoniem van de Amsterdamse knip-en-plak artieste Elisabeth Esselink, voormalig lid van de band Sonetic Vet. Als Solex (genoemd naar een kleine Hongaarse scooter) doet ze het echter liever alleen mits wat bijdragen van drummer Robert Langendijk en gitarist Geert de Groot. Dat ze zelf een platenwinkel runt is daarbij een mooie hulp. Ze schuwt de oude platen en de kitsch niet, maar meer dan ooit weet ze de samples te monteren tot echte songs. Met 'The Laughing Stock of Indie Rock' verbreekt ze een cd-stilte die viel na 'Low Kick and Hard Bop' uit 2001, 'Pick Up' (1999) en 'Solex vs. the Hitmeister (1998).

Over de audio

Het lijkt allemaal zo simpel, maar onder het grappig oppervlak van 'Yadda Yadda Yadda No. 1' gaat een minuscule structuur schuil die de onweerstaanbare charmes van het nummer nog vergroot. Wie niet in de muziek wenst te gaan graven kan zich kostelijk amuseren met de bizarre combinatie van akkoorden van een elektrische gitaar, gesamplede trompetten, stevige paukslagen en een Barry White waardige mannenstem uit de kelderverdieping. Wie bedenkt zo'n combinatie?
Voor de avonturiers: het trompetje is inderdaad prachtig, maar het doet net niet wat het moet doen. En gaat de bas nu echt sneller of niet? In detail licht een tipje van de sluier op.

Meer over Solex


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.