Wanneer naar Tom Brosseau verwezen wordt, gebeurt dit niet zelden met ronkende referenties als Nick Drake, Cole Porter, en Jeff Buckley. En niet ten onrechte, want wanneer Brosseau zijn lichte, hoge stem inschakelt wordt de band met Buckley duidelijk en als meesterlijke songsmid verstaat hij de kunst om nummers te schrijven met een puurheid die alleen weggelegd leek voor songschrijvers als Drake en Porter.
Tom Brosseau groeide op in Grand Forks, North Dakota in een (t)huis waarin muziek nadrukkelijk aanwezig was. Omgeven door allerlei instrumenten leerde hij muziek spelen op jonge leeftijd en de platencollectie van zijn grootvader deed de rest. Na het afwerken van de highschool zette Brosseau zich aan een officiële muziekopleiding, maar het formeel-theoretische ervan deed hem reeds na enkele weken besluiten dat deze manier van werken niet de zijnde was. Het circuit van vrije podia was meer zijn natuurlijk habitat Via een vriendin belandde Brosseau in Californië waar hij in contact kwam met Gregory Page die producer werd van de meeste nummers op 'Empty Houses are Lonely'. Op deze cd zijn songs te horen die geschreven werden tussen 2001 en 2003 en het album verscheen in maart 2006 bij het Britse kwaliteitslabel FatCat.

Over de audio

'Mary Anne' is één van de meest eenvoudige en natuurlijke nummers op 'Empty Houses are Lonely'. Uitsluitend begeleid door akoestische gitaar staat de song van Brosseau hier centraal, niet de sfeer, de aankleding of Brosseau's eigen vocale kwaliteiten of eigenheden. 'Mary Anne' is het soort nummer waarvan elke singer-songwriter er (minstens) één wil schrijven in zijn of haar carrière, een nummer dat even herkenbaar als fris klinkt. Met de vanzelfsprekende, maar alles behalve gratuit klinkende melodie en akkoorden laat Brosseau hier horen dat hij de catchy formule beheerst, waarvan alleen de grootste songwriters de geheimen kennen.

Meer over Tom Brosseau


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.