En toen waren ze met drie, al begon het allemaal met die ene beroemde ud (oud) speler Samir Joubran. Samir Joubran werd geboren in 1973 in Nazareth. Zijn muzikale opleiding begon aan de academie van zijn geboorteplaats, waarna hij naar Cairo trok om er tot 1995 aan de Mohamed Abdel Wahab Academie te studeren. Zijn eerste album 'Taqassim' verscheen in 1996, gevolgd door 'Sou' Fahm' in 2001. Een jaar later vormde hij een duo met zijn jongere broer, de instrumentenbouwer Wissam Joubran, wat resulteerde in het album 'Tamaas' (2003). Adnan, de derde telg van het gezin Joubran vervoegde zijn broers in 2004 en als trio leverden de broers in 2005 de cd 'Randana' af.

Over de audio

'Hawas' is geen virtuoze showcase, hoewel het trio bij momenten vingervlug uit de hoek komt. Het technische meesterschap klinkt hier echter zo gemakkelijk en vanzelfsprekend dat het spektakel plaats kan maken voor muzikaal meesterschap en ontwapenende schoonheid.
Het nummer opent met een kenmerkend, kort gekruld thema dat later overgaat in spanningsvolle tremolo's of een heerlijk melancholische melodie. Dat het melodische centraal staat betekent niet er bij momenten geen pittige drive in de muziek gegooid wordt of dat de drie ud-spelers niet vlot op elkaar kunnen inhaken. Alleen zijn de souplesse en het gemak waarmee dit allemaal gebeurt zo groot dat de argeloze luisteraar als snel kan vergeten welke fysieke, muzikale en emotionele topprestatie het Trio Joubran hier neerzet.

Meer over Trio Joubran


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.