Neem een hiphopact, verwijder de dj en vervang die door 3 trompetten, een trombones, een saxofonist en een sousafoon als bas. Voeg een grote trom (inderdaad, zoals in een marcherende fanfare) toe en laat de rapper meteen ook op een kleine trom meppen. Dit is het eenvoudige recept voor de Youngblood Brass Band: het in het Madison (VS) verwekte buitenechtelijk kind van underground hiphop en een New Orleans brass band. Ongehoorzaam, en ongemanierd, maar veel te mooi en te intelligent om iets op te kunnen zeggen!
Nat Mcintosh (sousafoon); David Henzie-Skogen, Tom Reschke (perc); Alex Wilkens (ts); Joe Goltz (tb); Charles Wagner, Jeff Maddern, Mike Boman (tp)

Over de audio

De absolute ster van 'Brooklyn' is Nat Mcintosh: als componist ontwerpt hij hier een stuk dat even complex als opruiend is (zie In detail) terwijl hij als sousafoonspeler de vloer aanveegt met al zijn eventuele concurrenten. De manier waarop hij zijn vaste baslijn varieert en er later compleet van afdwaalt, maar zeker ook de bizarre effecten die hij uit het gigantisch instrument tevoorschijn haalt, getuigen van vindingrijkheid, technische beheersing en gevoel voor humor. De overdubs van de sousafoon en de loeiende speelstijl van de andere blazers (alsof er iemand een revolver tegen hun slaap houdt) katapulteren 'Brooklyn' mee in het brein en in de onderbuik van de luisteraar. Een projectiel dat alleen maar door Mcintosh in goede banen geleid kan worden!

Meer over Youngblood Brass Band


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.