Er is extreem en er is over the top. Met een gerust hart mag gesteld worden dat Agoraphobic Nosebleed behoort tot de meest extreme bands ter wereld. Compleet geschift volgens velen, maar geniaal volgens ingewijden blaast dit duo alles en iedereen in de vernieling met hun nietsontziende grindcoresalvo's. Bezieler achter deze muzikale wervelwind is een zekere Scott Hull, die tevens actief is in grindband Pig Destroyer. Geluidsterreur voor gevorderden gebracht door gevorderden is een mooie omschrijving. 'Bestial Machinery' verzamelt alle materiaal van 7inch platen, split-cd's of mini's die het duo produceerde voor hun debuut 'Honky Reduction' uitkwam bij Relapse. Moeilijk te vinden materiaal dus, wat hier maar eventjes bestaat uit zo'n goeie 136 nummers, die variëren in lengte van tien seconden tot net iets meer dan een minuut.

Wie volledig onvoorbereid een plaat van Agoraphobic Nosebleed tot zich neemt, zal meteen richting spoed kunnen worden afgevoerd. Het olijke duo is intens, vlijmscherp en loeihard. De regelmatig vervormde krijszang is net dat tikkeltje harder en scherper dan bij vele van hun collegae. Omdat geen menselijke drummer geschikt werd bevonden om de tornado's aan elkaar te timmeren werd dan maar beroep gedaan op een drumcomputer. Dat was een slimme zet, want computers worden niet moe en houden het tempo strak, zelfs al is het een tempo van 250 kilometer per uur. Individuele tracks uit dit aanbod kiezen is een behoorlijk onmogelijke zaak, maar laat het volstaan met volgende beschrijving: al wie barstende hoofdpijn wil krijgen, gecombineerd met een stevige bloedneus en maagkrampen kan dit best zo luid mogelijk afspelen. Doorwinterde grindfreaks zullen met Agoraphobic Nosebleed minder problemen hebben, al zijn sommige turbonummers die de band opvoert op het randje van het acceptabele. De band is echter zo volstrekt uniek in hun waanzin dat ze flink wat respect verdienen binnen de kringen van extreme metal.

De White Stripes mogen een stevig rockend duo zijn, maar dit duo verpulvert en vermorzelt zowat alles in hun weg. Door de hoge graad van extremiteit blijft Agoraphobic Nosebleed een weinig toegankelijke band, maar wie verzot is op de meest geflipte muziek mag dit duo in het hart sluiten. Op hun eigen, flink gedementeerde manier is Agoraphobic Nosebleed immers behoorlijk geniaal.

Meer over Agoraphobic Nosebleed


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.