Het gaat dit Schotse piratencombo voor de wind: na de release van hun debuut 'Captain Morgan's Revenge' bewees de band op zijn best te zijn in livesituaties en doorheen heel Europa stolen ze de harten van metalfans. Nu is er dan hun tweede volwaardige album 'Black Sails at Midnight', wat meer biedt van hetzelfde met een aantal nieuwe invalshoeken.

De band geeft zelf toe een beetje verrast te zijn door de enorme respons, maar dat weerhoudt hen er niet van om deze keer scherper en met meer diepgang uit de hoek te komen. Het debuut bevatte voornamelijk meezingers, terwijl deze keer geregeld 'moeilijker' songs te vinden zijn die muzikaal interessanter zijn. Nu goed, de meezingers van refreinen zijn nog steeds aanwezig ('Leviathan' of 'Keelhauled'), de herkenbare keyboardmelodietjes van frontman Christopher Bowes sieren elk nummer en de ritmesectie is nog steeds stabieler dan een heel stabiele heipaal. Waar zit deze keer dan het verschil? Voornamelijk in de opbouw van de nummers, die nu echt een pak volwassener klinken. Dat heeft als resultaat dat sommige songs niet instant bevrediging geven, maar ietsjes meer tijd nodig hebben om door te dringen. Dat is geen slechte zaak, en dit album bevat nog steeds meer dan genoeg nummers die meteen mee te brullen vallen. Ditmaal heeft de band links en rechts ook gebruik gemaakt van echte strijkinstrumenten, wat alweer een verrijking is van de totaalsound. Qua uitschieters vallen meteen het eerder vernoemde 'Leviathan' op (bijzonder catchy refrein en leuke trompetten), 'Pirate Song' is alweer zo'n heerlijke meezinger en 'Keelhauled' (met een onweerstaanbare hoofdriff) heeft ondertussen al bewezen het live zeer goed te doen. Alestorm borduurt verder op zijn succesformule en weet een sterk album af te leveren.

Hoe lang de heren nog hetzelfde spoor kunnen volgen is in onzekere tijden moeilijk om te zeggen, maar het staat vast dat Alestorm de kunst verstaat om sterke songs te pennen met een hoge herkenbaarheid. Dus die zeilen mogen gehesen worden en de Jolly Roger mag vrolijk in de wind wapperen: Alestorm komt eraan!

Meer over Alestorm


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.