Backfire! mag beschouwd worden als een van de veterane hardcoreacts in de Benelux, maar dat betekent niet dat deze Nederlanders uitgeteld zijn. Na acht releases zijn de heren terug voor 'In Harm's Way', een furieus schijfje waar de gewoonlijke invloeden weer op terug te vinden zijn, namelijk die van de New Yorkse hardcorescène: Agnostic Front, Madball, Biohazard, ... het lijstje gaat door. De vraag rest echter nog of Backfire! met zo'n herkenbaar geluid zich een eigen weg kan banen door de grijze massa hardcorebands naar de top?

Opener 'Pushing My Failures Away' is een uptempoknaller van jewelste en zet een hele plaat in van niets anders dan hardcorefurore: de uptempo polkadrums en gitaren blijven razen in de snelle stukken, grijpen de luisteraar bij de kraag en werpen hem in tot destructie aanzettende midtempo passages en trage groovy, metallische hardcorepartijen. Zanger Pat schreeuwt trouwens zich de longen uit het lijf met pure, rauwe emotie die je niet vaak hoort in de scène. Dit is het pure spul en deze heren weten wat ze doen, namelijk pakkende en furieuze hardcoreanthems schrijven, wat blijkt uit onder andere 'Nothing Is Forgiven', 'This Thing We Have', 'Brother's Keeper' en 'Purify', maar dit gehele plaatje klopt als een bus en 'In Harm's Way' dient dus in zijn geheel beluisterd te worden.

Het mag gezegd worden: dit schijfje steekt boven de massa hardcorebands uit en de gasten van Backfire! verdienen heel wat respect om telkens na al die jaren kwaliteit uit te brengen zoals dit sterke 'In Harm's Way'.

Meer over Backfire!


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.