Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is Boy de vrouwelijke helft van het Franse folktronicaduo Tazio & Boy. Na twee soloalbums werd de bezetting uitgebreid en debuteert Boy & The Echo Choir bij het Brusselse DIY-label Humpty Dumpty. 'And Night Arrives In One Gigantic Step' blijkt een zachtmoedig plaatje dat baadt in een verstilde schoonheid.

De fascinerende opener 'Into the Light' steekt van wal met zalvend gitaargetokkel, etherische vocalen en spaarzame elektronische beats. In 'Paris' krijgt de hese, ontdubbelde zang van Boy het gezelschap van piano en ingetogen elektrische gitaar, terwijl het klankspectrum van 'Flower Walk' verder ingekleurd wordt door accenten van glockenspiel en bezwerende backing vocals. Het fluisterende 'Nina Jane' wentelt de luisteraar in een zijdezacht dekentje van introspectieve pracht en minimalistische melancholie. Ook in 'Last Days' is Sigur Rós nooit veraf: meanderende pianomelodieën en ambienteske soundscapes evoceren een desolaat muzikaal landschap waar onmiddellijke bevrediging ondergeschikt is aan sfeerschepping. Doorheen de rest van de plaat komen blazers en strijkers de soundtrack van de onthaasting vervolledigen. Flitsend of verrassend is 'And Night Arrives In One Gigantic Step' dus allerminst, maar wie rustig zijn tijd neemt om te luisteren, zal zeker beloond worden.

'And Night Arrives In One Gigantic Step' is een meeslepend kleinood dat bedeesd vraagt om een luisterend oor. Boy & The Echo Choir kneedt ijle melodieën en luisterrijke arrangementen tot elf gekristalliseerde miniatuurtjes waar onversneden weemoed de plak zwaait. De winter is nog maar net voorbij en hij kan meteen opnieuw beginnen.

Meer over Boy & The Echo Choir


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.