Briskey is Gert Keunen met een groep muzikanten rond zich. Keunen speelt zelf geen instrument, maar is producer en bezieler van het project. Hij heeft zich omringd met professionele muzikanten als Isolde Lasoen en Bart Maris. Briskey staat garant voor jazzy muziek met beats en samples. Een aantal jaren geleden surften ze een beetje mee op de hype die er op dat moment rond bands als St.-Germain was.

Ondertussen heeft Briskey een heel parcours afgelegd: er is Briskey Big Band geweest en de muziek beweegt zich verder weg van de jazzy housemuziek. Dat is duidelijk te merken op 'Before During After': het tempo gaat naar beneden en er wordt gekozen voor meer sfeer. Het is een conceptplaat, de nummers vormen de soundtrack bij een imaginaire film noir. Die sfeer weten ze wel niet volledig te vatten, vooral de nummers met vocalen weten niet volledig te overtuigen want de productie schiet daar toch te kort. Keunen kan blijkbaar zijn house-achtergrond niet helemaal achter zich laten.

De instrumentals weten daarentegen wel te overtuigen. Briskey kan op dat vlak een leegte in het Belgische muzikale landschap opvullen. Op sommige momenten leunt 'Before During After' aan bij wat acts op het befaamde Ninja Tune-label, al zal het niveau nog wel wat omhoog moeten om daarmee te kunnen wedijveren. Opvallend is ook het laatste nummer: 'Wait for the Ride' met gastvocals van de Gentse hype Lady Linn, die het nummer naar een hoger niveau weet te tillen.

Briskey heeft met 'Before During After' een degelijke plaat gemaakt en een forse stap vooruit gezet. De schoonheidsfoutjes zouden er nog uit moeten en de sfeer kan wat consistenter. Keunen ziet zijn project in elk geval in de goede richting evolueren. Een commercieel succes zit er niet in, maar de fundamenten zijn gelegd.

Meer over Briskey


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.