Codasync is een bijzonder aparte vogel in de muzikale bijt: niet alleen kiezen deze heren er resoluut voor om al hun muziek instrumentaal te houden, ze gooien met evenveel plezier jazz, fusion, rock tot metal in hun pot en roeren er vervolgens flink mee, en op de koop toe is elk van hun albums al een compleet andere invulling van hun eigenheid geweest! Eerste plaat 'Mows Arred' was een voorzichtig edoch geslaagd uitstapje richting verschillende horizonten, 'In Galoré' was uitzonderlijk gelaagd en berekend, 'Snacycod' was compleet geïmproviseerd, ... Het is altijd afwachten wat het volgende brengt. Dat volgende is er nu onder de naam 'Akronize' en is opnieuw een verrassing geworden.
Eerste verrassing is dat 'Akronize' een mini-album geworden is met slechts vier songs. Wat wel gebleven is, zijn de bizarre titels die meer dan eens woordspelingen uit het Nederlands zijn die een Engels tintje krijgen. Winnaar van de schattigste titel deze keer is zonder twijfel afsluiter 'Konnektykat'. Wat ook opvalt, is dat na de soms waanzinnige chaos van voorganger 'Snacycod', de jongens het deze keer bijzonder rustig aandoen, soms zelfs laidback. Dat betekent echter niet als zouden de songs geen aparte plotwendingen krijgen, of dat de zeer verscheiden invloeden niet opnieuw ten overvloede naar boven komen.
'Midy Morgana' is een beetje back-to-basics voor Codasync: een lekker voortkabbelende song die heerlijk wegdroomt op een subtropische Schelde, met een occasioneel aapje dat uit een boom kruipt en schaamteloos iemands mojito steelt. Ook 'Fredbout Lackmaes' is een apart, edoch semi-zweverige track, met toch wat weerhaakjes die op onverwachte ogenblikken in het vlees schieten, net alsof men over een laagje zwart velours wrijft en plots een vinger openhaalt aan een achtergelaten nietje.
En dan is er als afsluiter 'Konnektykat', een zeven minuten durende trip doorheen de wondere wereld van Codasync, een 'Alice in Wonderland' voor LSD-liefhebbers die kleuren kunnen ruiken, een muzikaal landschap waarbinnen zoveel te ontdekken valt en niets is wat het lijkt.
Het leukste van dit alles is dat 'Akronize' gewoon gratis te downloaden valt op de webstek van Codasync zelve. Met andere woorden: er is geen enkele reden dan wel excuus om dat niet te doen.

Meer over Codasync


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.