Coem legt met 'Happiness etc.' zijn derde ei: stevige rockgitaren met poppy vocalen zijn de basis. Direct wordt duidelijke dat dit viertal al te lang genegeerd werd door de nationale media. Coem heeft zeker de mogelijkheid om een groot publiek aan te spreken.
Opener 'Through Tired Eyes' somt mooi op waar de rest van het album voor staat : simpele rechttoe rechtaan popliedjes waar soms een iets scherper randje rond had gemogen. Een vergelijking maken met andere bands is moeilijk ; Coem verwerkt zijn invloeden vakkundig tot een eigen geheel. De Belgische ter ziele gegane groep Nemo komt misschien nog het dichtst in de buurt van waar Coem voor staat; aanstekelijke gitaarpop met af en toe een onverwachte wending: verwacht dus geen druk geëxperimenteer à la Mauro Pawloski. Met dat recept wordt het album volgespeelt, de groep blijft steeds netjes binnen de platgetrapte paadjes maar is natuurlijk geen Live. Af en toe zoals op 'Hands off (my melody)' gaat de groep overstuurs uit de bocht en dat kan alleen maar worden aangemoedigd om de variatie er in te houden. Coin Operated Entertainment Machine (want daar staat Coem voor) houdt het vaak repetitief zoals sommige bands uit Waalse scene; het is even zoeken naar een uitschieter of single maar dat deert niet : het album als geheel kan voldoende overtuigen. Als er één opvaller kan worden aangestipt is het misschien 'Everybody Knows Nobody Knows What Happiness Is' dat er in slaagt een trance-sfeer te scheppen die je naar de repeatknop toe zuigt. Ook op 'Been Mistaken' komen een stel blazers de klassieke opstelling vervoegen voor wat afwisseling. Na meerdere luisterbeurten komen er al wat meer subtiliteiten boven drijven die de eerste keer niet zo duidelijk waren; kortom dit album kan probleemloos meerdere dagen in de CD-speler blijven.
Dat het Limburgse kwartet tot nu toe is doodgezwegen is natuurlijk een regelrechte schande: liever Coem op de radio dan de zoveelste hype uit het perfide Albion, waar Coem in theorie ook hoge ogen kan gooien. Alle liefhebbers van de Belgische pop behoren deze CD uit te proberen.

Meer over Coem


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.