Klaar voor een fiks potje oerdegelijke en loeiharde death metal? Dan is Coldworker de juiste band op de juiste plaats! Na het heengaan van grindsensatie Nasum besloot drumbeest Anders Jakobson om een nieuwe groep uit de grond te stampen die meer deathgericht is dan zijn voorgaande. Was het debuut al een knaller van een album, dan doet dit schijfje er nog een schepje bovenop. Zowaar nog meer intensiteit en meer afwisseling, wat resulteert in een klassebak van jewelste!

Al vanaf opener 'Reversing The Order' en 'Citizens of The Cyclopean Maze' zit alles snor: een pompende en heldere productie laat alle instrumenten netjes tot hun recht komen, terwijl de heren doen waar ze best in zijn, namelijk hun instrumenten afraggen dat het een lieve lust is. Tegenwoordig schakelt Coldworker geregeld een versnelling hoger en zijn er passages die werkelijk grindcoregericht zijn. Maar geen nood, de basis blijft lompe death metal met de broodnodige harige ballen aan het lijf. Vellenmepper Jakobson is verdraaid groovy en houdt de pas er fluks in, terwijl de bas van Oskar Palsson voortdondert als een op hol geslagen Leopardtank. Maar het zijn vooral de snarenplukkers Anders Bertilsson en Daniel Schröder die de aandacht naar zich toe trekken, met hun uitgekiende mix van betonmolenriffs en gierende soli. Het gehalte aan melodie is flink toegenomen tegenover het vorige album, maar dat betekent niet als zou Coldworker vandaag bestaan uit een bende sissies, wel integendeel. Dankzij de vloeiende solo's en sterke hooks zijn de brute blastpassages nog eens zo effectief. De uptempo polkabeats doen een lichte hint van At The Gates-bewondering doorklinken, maar wanneer het combo hoger schakelt verpulveren ze quasi alles. Toegegeven, het is niet de eerste en zeker niet de laatste death metalcd die uit Scandinavië overkomt, maar wanneer alles gebracht wordt met deze intensiteit en overgave kan een mens niet anders dan het hoofd buigen in respect.

Coldworker doet het weer en brengt opnieuw ijzersterke brute death metal die de juiste snaren beroert en aanvoelt als een mokerslag. Precies zoals het zou moeten met andere woorden en ook al bevat het album geen echte verrassingen, toch zullen deathbangers met veel plezier dit brokje onheil tot zich nemen.

Meer over Coldworker


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.