'Sunchild' is de vierde en laatste single van Daans aankomend album 'Bridge Burner'. Hopelijk overtuigt Daan Stuyvens derde album meer dan dit streepje muziek doet.
'Sunchild' begint met dreigende elektrische stroomstoten – denk aan het geluid van een vliegenlamp bij vangst van een dikke bromvlieg – en spacey wegzwervende geluiden. Bij het invallen van Daans zware stem wordt menig luisteraar meteen een beetje teleurgesteld door het gebruik van een vocoder. Het voegt niet veel toe aan het nummer en erg vernieuwend kan je het evenmin noemen.
De nieuwe single is – als je door de discobas en - beat heenkijkt – een traag nummer met een eenvoudige structuur. Een lied dat wel even – toegegeven - blijft hangen, maar nooit beklijft en ongetwijfeld in de prullenbak der vergetelheid belandt.
De B-kant 'Dust' klinkt, op het felle einde na, ook een beetje zagerig. Alle effectjes en strijkers ten spijt blijft het een gewone rocksong en eigenlijk kan je meer van Daan verwachten. Niet overtuigd? Kijk dan maar eens op www.daan.be.

Meer over Daan


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.