De Schot Derick Kane is al sinds 1976 de principal euphonium van The International Staff Band, een zonder meer indrukwekkende anciënniteit. In die periode maakte hij talloze opnames, waaronder enkele soli die speciaal voor hem werden geschreven. Kane wordt op deze plaat op zes nummers geruggesteund door de International Staff Band en de overige acht door pianist Richard Phillips.

Het hoeft geen betoog dat hij een uitstekend instrumentalist is: nummers als het levendige 'Welsh Fantasy', 'The Better World' en het wondermooie 'Timepiece' bevestigen dit alleen maar. Het repertoire bestaat vooral uit religieus geïnspireerde nummers, typisch voor de Salvation Army en vaak gebaseerd op bestaande melodieën. 'My Love Is Like A Red Red Rose' is een bekende Schotse liefdeshymne en 'Lyric Variations' bouwt verder op het thema van 'Lord Of The Dance'. De kwaliteit van de opnames is bijzonder geslaagd, zeker voor een cd waarvan ook de partituren leverbaar zijn, inclusief een cd met enkel pianobegeleiding om thuis te oefenen. Wat is er mooier dan zelf muziek spelen?

Wel jammer is dat zes van de veertien opnames al te vinden zijn op zijn vorige solo-cd 'Lyric Variations', die nog steeds probleemloos verkrijgbaar is. Misschien is deze nieuwe cd slechts een blauwdruk voor een release naar aanleiding van zijn dertigjarig jubileum bij de International Staff Band volgend jaar. Wie van dit minpunt niet wakker ligt, kan met dit album een warm klinkende plaat in huis halen voor de gezellige winteravonden.

Meer over Derick Kane


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.