Het gaat goed met de heren Legion en Emil Dragutinovic, voorheen werkzaam bij blackmetalmonster Marduk. Het debuut van Devian, 'Ninewinged Serpent', sloeg in als een bom en wist met zijn sfeervolle en toch rauwe metal (met hints van black) bijzonder goed te overtuigen. Nauwelijks een jaar later staat de band er alweer en het is natuurlijk de vraag of ook deze even geslaagd uit de hoek komt.

Met het geweldige 'Mask Of Virtue' schieten de heren alvast bijzonder veelbelovend uit de startblokken: de solide ritmepartij laat ruimte voor krachtige hoekslagen van riffs en een hang naar pakkende en ziekelijke melodie├źn, terwijl de bijzonder rauwe gifstrot van Legion zoals altijd gal en venijn spuwt. Live durfde de man zijn stem het al eens te laten afweten, maar gelukkig is daar op albums nog altijd niets van te merken. Ook de mokerslag 'Assailant' doet het bijzonder goed en dankzij het relatief rustige tempo komen de slepende melodieuze riffs veel beter tot hun recht. Het is trouwens goed te horen in welke mate de heren hun invloeden van Celtic Frost laten boven komen, want sommige gitaarpartijen hadden zo uit de koker van Tom Fischer en consoorten kunnen komen. 'Saintbleeder' is echter een tegenvaller: niet alleen missen de gitaarpartijen wat fut, het nummer valt in herhaling en mist daadkracht. Dat wordt wel rechtgezet met het geniale titelnummer, met een Legion in grote doen en haast Sabbathiaanse doomriffs die beuken en blijven beuken. Het is dan ook jammer dat 'Summerdeath' ook wat aan de flauwe kant is, maar dat kan te wijten zijn aan de plaatsing vlak na zo'n knoert van een beuknummer. Afsluiter 'When The Vultures Have Left' duurt niet alleen zeven minuten, maar sleept zich als een echte moloch rechstreeks op zijn doel af. Een onweerstaanbare, natuurlijke pletwals van jewelste.

Wie de voorganger al goed vond, zal vast en zeker het hart kunnen ophalen bij 'God To The Illfated'. De band koos voor verdieping en nuance en ook al zijn een paar tracks aan de flauwere kant, toch weet het merendeel zodanig te overtuigen dat die schoonheidsfoutjes makkelijk te vergeven zijn.

Meer over Devian


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.