Wanneer buiten het zonnetje vrolijk schijnt en de vogeltjes kwinkeleren is het misschien geen goed idee om Draconian in de platendraaier te schuiven. Draconian staat immers voor absolute droefenis, een wereld waar enkel zwart regeert en het steevast mistroostig regent. Dat geheel wordt vervolgens geserveerd in een bed van pakkende doom metal van de bovenste plank.
'Arcane Rain Fell' had wel een minder voorspelbare intro mogen hebben. Een titel met het woord regen in en vervolgens natuurlijk een regenbui laten horen spreekt voor zich, maar echt origineel is anders. Dat is gelukkig een klein smet op het blazoen van Draconian. Deze jonge band profileert zich immers in acht uitgesponnen nummers als de vaandeldragers van neerslachtigheid. Snelheid mag compleet vergeten worden: dit sleept als een tachtigjarige dominee met een iets te lange soutane in de stille gangen van een lang gesloten dorpskerk. Draconian houdt van dramatiek en dat wordt vooral tot uiting gebracht in gitaarlijnen die soms klinken alsof ze op het punt staan in huilen uit te barsten. Dat heeft Draconian gemeen met een band als het ter ziele gegane Sentenced, die droefenis ook vooral tot uiting brachten door middel van de gitaar. Zowel de zanger als zangeres geven flink wat ruimte voor de muzikanten om hun ding te doen en houden zich als het ware verborgen op de achtergrond. De combinatie van diepe grom versus lieflijke damesstem is een beproefd recept en Draconian weet maar al te goed hoe ze die combinatie vonken kan laten geven. Enkel het korte 'Expostulation' biedt even ademruimte van de waas van zelfmoordneigingen. Op die manier laat Draconian toch nog een beetje het kaarsje branden en is er nog ruimte voor een sprankje hoop.
Wat Draconian doet, doet ze goed en dat is heel mooi. Treurnis gepast naar muziek omzetten is geen eenvoudige zaak maar deze band slaagt er wonderwel in. 'Arcane Rain Fell' is met andere woorden ideaal voor iedereen die een hekel heeft aan zonneschijn maar wel een voorliefde voor duistere nachten vol mislukte relaties op alle gebied.

Meer over Draconian


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.