Het gezelschap rond gitarist/brombeer John Gallagher is vooral de laatste jaren een pak populairder geworden. Ergens logisch, want de technische death metal van de heren wordt net als goede wijn beter met de jaren, en dankzij albums als 'War of Attrition' en 'Descend Into Depravity' vestigden ze zich als toppers binnen het genre. 'History Repeats' is een kleinood dat speciaal voor de fans bestemd is, aangezien deze zeven nummers bestaan uit zes covers en een enkel nieuw nummer.

De keuze van coversongs is niet geheel verrassend, maar wel is het zo dat Dying Fetus er voor gekozen heeft om niet al te technische tracks te nemen. Daar zit een logica achter, want het is een beetje bizar wanneer een technische band nog eens technische songs van een ander onder handen gaat nemen. Nee, dan eerder vooral groovende songs van een paar monumenten als Cannibal Corpse of Bolt Thrower. Van die eerste nemen Gallagher en co. 'Born In A Casket' onder handen en van Bolt Thrower het heerlijk stampende 'Unleashed Upon Mankind'. Het is anders om Dying Fetus in dat laatste nummer zo traag en ogenschijnlijk eenvoudig te horen spelen.

Het enige nieuwe nummer dat deze plaat siert, is 'Rohypnol'. Het is wel een niemendalletje geworden, een doorblazende grindsong van hoop en al veertig seconden, dat eerder voor de grap lijkt te zijn opgenomen dan als serieuze track. Allemaal goed en wel, en het nummer staat ook als breekpunt halverwege de plaat, maar het had niet echt gehoeven. Iedereen zit meer te wachten op een moloch van een song die flitsende solo's en brutale dubbele vocale aanvallen bevat, en dat ontbreekt deze keer. Maar dit is en blijft een presentje voor de rasechte fans en niet voor Jan Modaal die Dying Fetus wil leren kennen. 'History Repeats' is dan wel leuk om te horen, maar zeker en vast geen essentieel materiaal. Daarvoor zijn de eerder genoemde twee platen van de heren eerder geschikt.


Meer over Dying Fetus


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.