Gorod ontstond in 1997 in Frankrijk onder de naam Gorgasm. Aangezien er in Canada reeds een technische death metalband rondliep met dezelfde naam, besloten de heren wijselijk om hun naam te wijzigen en Gorod was geboren. Voor wie technische death metal een must is en wie graag veel flitsende soli, geschifte riffs en tempowisselingen à volonté heeft, is dit trouwens gefundenes Fressen, want dit kwintet laat iedereen werkelijk alle hoeken van de kamer zien.

Al vanaf opener 'Disavow Your God' is het raak: de heren hebben er blijkbaar een hekel aan om bepaalde riffs langer dan dertig seconden te spelen, en links en rechts vliegen start-stop melodieën en atypische breaks een mens om de oren. De brute grafstem die boven dit alles uittorent blijft de meeste tijd behouden en gaat relatief rechtdoor. Gorod neemt trouwens zelden gas terug qua flitsende techniek en is er voornamelijk op gericht om zoveel mogelijk van hun kunnen te laten horen. Die missie is alvast meer dan geslaagd, want het is werkelijk indrukwekkend wat de heren allemaal uit hun instrumenten persen. Een leuke extra is dat de band, ondanks de hoge moeilijkheidsgraad van de muziek, niet vergeten is van de songstructuren nog enigszins herkenbaar te houden, waardoor de songs niet klinken als een losse verzameling riffs. Zo zijn onder meer 'Splinters of Life' en 'Diverted Logic' behoorlijk intensieve muzikale splinterbommen. De voornaamste kritiek die op dit moment kan geuit worden, is dat de band hier en daar nogal overboard gaat met hun speltechniek. Dat heeft tot voornaamste gevolg dat 'Process of a New Decline' uitzitten een vermoeiende bezigheid kan zijn. Maar voor aficionado's van dit soort frenetieke hakwerk is dit een zeer fijn plaatje.

Indien de heren de volgende keer misschien iets minder van de hak op de tak springen, dan zou Gorod een veel ruimer publiek kunnen overtuigen van hun kunnen. Op dit moment primeert de techniek en dat zorgt soms voor iets te drukke songs. Aan de andere kant, liefhebbers van het genre zullen vast en zeker smullen. Luisteren voor aanschaf is dus verplicht.

Meer over Gorod


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.