Een nieuwe Nederlandse death metalband? Ja en nee. Achter dit illustere gezelschap gaat immers driekwart van Asphyx (of voormalig Asphyx) en een kwartje Hail of Bullets schuil. Grand Supreme Blood Court is immers deels het kindje van gitarist Eric Daniels, die hiermee op glorieuze wijze zijn terugkeer aan het metalen front viert. Verrassingen zijn er totaal niet te vinden, heerlijk lompe old school death metal daarentegen des te meer!

Hoe en wie er op het concept van het gerecht (of een behoorlijk verknipte versie ervan) is gekomen, is niet helemaal duidelijk, maar eigenlijk doet dat ook compleet niet ter zake. Het voornaamste dat hier gebeurt, is dat er op Asphyx-iaanse wijze aan scheurende en groovende death metal gedaan wordt. De grofkorrelige gitaarsound van Daniels is in geen jaren veranderd en zorgt er dan ook voor dat deze plaat klinkt als thuiskomen bij een vertrouwde vriend. Daar is ook het supersolide drumwerk van Bob Bagchus debet aan: de man is al jaren voorstander van het adagium 'less is more', maar doet dat dan ook zo effectief dat elke slag raak is en franjes compleet missen. Daarbij komt vervolgens de galstrot van Martin Van Drunen die herkenbaar is uit de duizend et voila: death metal zoals het hoort!

Het valt natuurlijk erg makkelijk om Grand Supreme Blood Court te vergelijken met de hoofdact van de meeste leden en die verwijzing houdt uiteraard meer dan steek, maar toch weet deze band zich te onderscheiden door een iets meer aan de sinistere kant van het spectrum te spelen. Mogelijkerwijs ligt dat aan het onderwerp of de rode draad, maar het venijn klinkt hier anders dan bij Asphyx. Maar aan het einde van de rit is het enige dat telt dat er een nieuwe death metalband is opgestaan die de harten sneller doet slaan (of juist stoppen) en die perfect weet hoe gore en voortdenderende death metal hoort te klinken.

Niets nieuws onder de zon, maar wel alweer een van de betere old school doodsmetalen plaatjes die de laatste tijd verschenen zijn. 'Bow Down Before the Blood Court'? Het is iedereen aangewezen.

Meer over Grand Supreme Blood Court


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.