Het Italiaanse onheilige bandje Handful of Hate mag anno 2013 maar liefst twintig kaarsjes uitblazen. Voor een black metalband kan dat tellen qua leeftijd. Het leuke aan deze heren is overigens dat ze sinds dag een weinig tot geen compromissen hebben gesloten en stug het pad van de gehoornde hebben gevolgd. Ook 'To Perdition' is een snijdend snel en gemeen schijfje geworden, dat liefhebbers van snelle black metal vast en zeker kan bekoren.

Handful of Hate is een groep die vast en zeker in het straatje valt waar liefhebbers van Marduk of Dark Funeral zich ophouden. Subtiliteit is nauwelijks te vinden, een no-holds-barred, non-stop sonische aanval op de trommelvliezen des te meer. Nochtans is Handful of Hate, net als de andere bands hier vernoemd, geen hersenloos kwajongetje dat gewoon zo veel mogelijk lawaai wil produceren. Tussen de scheermesscherpe riffs vallen immers melodieën en thema's te ontdekken die zich met weerhaakjes vastzetten in het brein. Of misschien eerder als oversized klinknagels in het voorhoofd van de heiland.

Handful of Hate is met andere woorden nog altijd kwaad op geloof, waarschijnlijk eender welk geloof. En waar dat niet aflatende beuken op het christendom ondertussen bijna meer een cliché der clichés is geworden, komt het hier niet gekunsteld over. Dat komt voor een deel ook doordat deze heren het menselijke ras an sich onder vuur nemen. In een nog steeds erg gelovig land als Italië ligt die weerzin sterk voor de hand en komt dat alles net een tikkeltje echter over.

Muzikaal zijn er weinig verrassingen. De gitaren rammen en razen tegen soms ridicule tempo's, het drumwerk klinkt als een volleerd mitrailleursalvo en de zang is giftig en raspend, precies zoals het hoort. Dertien in een dozijn is dit echter niet, daarvoor hebben de heren voldoende ervaring en zitten de nummers net dat stuk beter in elkaar dan de hordes imitatoren die futiele pogingen ondernemen om evenzeer kwaadaardig te klinken.

'To Perdition' is eens te meer een smeuïge black metalplaat voor de liefhebbers van snel werk, zonder enige opsmuk van theartaliteit of keyboards. Dit is hard, genadeloos en razend, allemaal verpakt in puike songs. Handful of Hate doet het hem weer.

Meer over Handful of Hate


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.