Dat de kwaliteit in Polen zit, hoeven we menig welstellend persoon met Poolse huishoudster niet te vertellen. Dat er in het land dat katholieker is dan de paus een bizar groot aantal sterke death metalacts rondhossen, is ondertussen ook een vast gegeven. Immers, Polen schonk de mensheid reeds knallers als Vader, Decapitated, Behemoth en Vesania. Hate was tot dusver een behoorlijk onbekende naam, maar dankzij 'Morphosis' mag daar wel degelijk verandering in komen, want dit knalt de pannen van het dak!

Hate verenigt het beste van de Poolse staalindustrie in zich, gaande van de blastbeats die Vader zo treffend weet te gebruiken, over het industriële gevoel van Vesania, naar de brute zang van Behemoth en de techniciteit van Decapitated en voegt daar nog zijn eigen saus aan toe. Dat zorgt er dan ook voor dat dit album rockt van begin tot eind. Tracks als 'Threnody' of 'Resurrection Machine' gaan er als een sneltrein vandoor en de reizigers kunnen zich maar beter goed vastklampen, anders zijn ze eraan voor de moeite. Vooral de drums zijn ongenadig snel en haast chirurgisch precies. Het gitaarwerk is snijdend en klinkt zeer machinaal, wat het geheel een kille en onmenselijke indruk geeft. Vandaar dat Hate niet louter te catalogeren valt als zijnde een death metalact, aangezien het gitaarwerk veel raakvlakken vertoont met industrial en black metal. Maar de hondsbrutale gromzang komt dan weer in het vaarwater van Behemoth, al is dat nauwelijks een punt van kritiek, wel integendeel. Hate staat perfect op eigen benen en weet zo maar eventjes te bewijzen dat er buiten de gevestigde waarden nog een aantal bands rondlopen die de moeite van het ontdekken waard zijn.

Voor wie het niet hard, bruut en strak genoeg kan zijn is er deze maand slechts één album dat dient aangeschaft te worden, en dat is deze 'Morphosis'. Een puike brute metalplaat die Europese klasse uitstraalt en smaakt naar meer, wat moet een metaalminnend hart nog meer hebben?

Meer over Hate


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.