Waar hij de energie vandaan haalt is een raadsel, maar Hatebreed-frontman Jamey Jasta is een wel heel bezig bijtje. Niet alleen is hij de brulkikker die de albums van deze formatie krachtig maakt, tegelijkertijd presenteert hij de nieuwe versie van Headbanger's Ball op MTV en zit hij nog in een hoop verenigingen. Gelukkig lijdt zijn werk met Hatebreed daar nooit onder en het beste bewijs daarvan is 'Supremacy', een album dat knalt zoals dat ondertussen verwacht werd. Nieuwe inzichten zijn misschien ver te zoeken, maar dit plaatje blaast de pannen van het dak.

Echt vrolijk zal niemand worden van 'Supremacy': Jamey heeft het opnieuw over mistoestanden en ergernissen en te oordelen aan de brutaliteit waarmee hij zijn woorden haast uitspuwt is de man behoorlijk kwaad. Er mag echter met vreugde gereageerd worden op het feit dat Hatebreed niet zo gek veel aan de vertrouwde formule gesleuteld heeft, maar er wel in is geslaagd een puike hardcoreplaat af te leveren. Het gitaarwerk doet behoorlijk metal aan, maar dat is altijd de grote kracht geweest van dit combo. De snelle passages verraden een punkinvloed van de oude stempel, maar wanneer Hatebreed gas terug neemt verandert de toon van de muziek en wordt elk nummer een mastodont. Echte uitschieters zijn niet meteen aan te geven, maar nummers als 'Mind Over All', 'The Most Truth' of 'Supremacy of Self' zijn behoorlijk geslaagde loeiers geworden. Vaak zit de combinatie van vrij teruggehouden drums en hakkende gitaren perfect en mag brulboei Jasta schreeuwen en tieren tot de aders in zijn hoofd op knappen staan. Zo voelt 'Supremacy' ook aan, alsof het hele album bijna live werd ingespeeld om de energie van het moment te kunnen vatten. Dat is de band aardig gelukt.

Het wordt haast voorspelbaar, maar Hatebreed rijgt werkelijk de ene knappe plaat aan de andere. Het is trouwens opvallend hoe deze band daar met steeds dezelfde ingrediënten in slaagt, terwijl talloze anderen stranden bij een eerste poging. Zolang er dingen gebeuren waar Jamey Jasta zich over kan opwinden, blijft dit combo sterke albums maken die recht voor de slagader gaan.

Meer over Hatebreed


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.