Dat de New Yorkse peetvaders van de hardcore een grote aanhang hebben, is een publiek geheim. Ondertussen draait Sick Of It All immers zo lang mee dat ze met recht en rede kunnen aanzien worden als vaandeldragers van het genre, ook al aangezien ze steevast de beste hardcoreschijven wisten bij elkaar te pennen. Het was dan ook een kwestie van tijd vooraleer een tribute-cd op de markt verscheen die de heren eerde. Al bij al is dit een aardig plaatje geworden, maar toch merkt een mens dat het origineel net dat tikkeltje meer in zich heeft.

Voor de mensen die nog niet vertrouwd zijn met Sick Of It All wist het label een schare aan namen te verzamelen die vandaag de dag het jonge volkje horendol maken. Zo zijn onder meer kleppers als Unearth, Hatebreed, Comeback Kid en Walls of Jericho vertegenwoordigd. Van de oudere garde vallen onder andere Sepultura, Pennywise en Napalm Death (!) op. Een bonte mengeling dus, maar wat vangen zij allemaal aan met de muziek van Sick Of It All? Opvallend aan de bands die recente nummers kiezen is dat zij heel trouw blijven aan het origineel. Nog meer opvallend is dat verdacht veel nummers komen uit de 'Built To Last'-plaat, eentje die destijds niet zo geweldig werd ontvangen, geheel ten onrechte overigens. Bij deze is dat album dus ook weer in ere hersteld. Unearth geeft met 'Clobberin' Time/What's Going On' er alvast een lap van jewelste op, met een iets metaliger versie. De rauwe kracht die Hatebreed injecteert in 'Ratpack' mag er ook zijn. Maar meest opvallend is toch wel de bijdrage van Napalm Death, die 'Who Sets The Rules' volledig naar zijn hand zet, al blijft het vreemd om de gore strot van Barney Greenway te horen in plaats van de overslaande schreeuw van Lou Koller.

Al bij al een heel degelijk eerbetoon, maar de vraag blijft natuurlijk of een fan hier veel nood aan heeft. Aan de andere kant, als instap naar Sick Of It All is dit dan weer sterk, hoewel de originele albums onvolprezen blijven.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.