Dat er in een subgenre der metal, de thrash, vandaag de dag bijzonder interessante dingen gebeuren, wordt ten volle geïllustreerd door 'The Killing EP' van het Deense Hatesphere. Getergd als een pitbull op steroïden blazen deze Denen drie eigen creaties plus een cover door de luidsprekers aan een intensiteit waar menig andere band slechts van kan dromen.
Hatesphere is altijd al een veelbelovende band geweest, maar hun vroeger werk, dat veeleer death metalgetint was wist nooit helemaal een mens bij het nekvel te grijpen. De band heeft dat ingezien en is zich vervolgens meer gaan richten op thrash metal. In navolging van kompanen als The Haunted presenteerde Hatesphere vervolgens een dodelijke cocktail van snelheid, agressie en technisch kunnen. Een leuk extraatje is dat het spelplezier hoorbaar van deze schijf afdruipt. De heren gitaristen zijn vrolijk aan het harken op hun instrumenten en toveren letale riffs tevoorschijn die een geluid produceren als van een symfonie der hakbijlen. Het scheurt, het schuurt en het loopt als een losgeslagen dieseltrein rechtstreeks het brein binnen. Hatesphere gaat voor de slagader en toont geen genade. Voorman Jacob Bredahl beschikt over een typisch hyperkinetische schreeuwstrot die soms griezelig dicht die van Peter Dolving (The Haunted) benadert. Hij spuwt zijn gal over een barrage aan drumsalvo's en gitaargekletter tegen een haast onmenselijk tempo. Een band als Slayer, die toch algemeen beschouwd wordt als één van de grondleggers van het thrashgenre, zal het hoofd laten hangen bij het horen wat deze Deense formatie klaarspeelt. De laatste track is een cover van Suicidal Tendencies, namelijk 'Trip at the Brain'. Deze cover had eigenlijk niet meer gemoeten, maar Hatesphere speelt wel duidelijk de originele uitvoerders naar huis.
Al wie dodelijke efficiëntie wil op nauwelijks twintig minuten tijd kan zich maar beter reppen om 'The Killing EP' in huis te halen. Intensiteit, spelvernuft en speelplezier geven elkaar netjes een hand op deze plaat en als 'The Killing EP' één ding bewijst dan is het wel dat Hatesphere één van de beste extreme bands van dit moment is. The Haunted mag zich nu zorgen beginnen te maken over hun plaats aan de top van de thrash-hiërarchie.

Meer over Hatesphere


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.