I Love Sarah is een Antwerps duo dat al een tijdje vanuit de underground opereert. De groep bestaat uit Rudy Perdu en Janijani, respectievelijk gitaar en drums, plus nog een hoop gekke geluidjes. Ze spelen instrumentale muziek die moeilijk te omschrijven valt, al is humor wel een constante factor in hun muziek. Absurd, avant-garde en mathrock zijn allemaal termen die in verband met I Love Sarah gebracht kunnen worden, maar ze dekken nooit de volledige lading. Na enkele ep's is het nu tijd voor een eerste langspeler: 'Isle of Sarah', geproduceerd door Pascal Deweze. De plaat verschijnt enkel op vinyl en er zit een ganzenbord bij, een indicatie dat 'Isle of Sarah' geen alledaagse band is.

Titels als 'De Fons' en 'Zilch (ke Scoren)(No Lacism in China)' geven aan dat mensen die vinden dat humor niet in muziek hoort zich beter niet wagen aan deze release. Toch biedt het duo meer dan enkel ongein: dwarse ritmes meten zich met overstuurde gitaren en goedkope orgels. Op zijn best is de band opwindend en origineel, op zijn slechtst een flauwe grap, 'Greensleeves' is hier een goed voorbeeld van. Er wordt gespeeld met clichés, maar toch gaat het nummer steevast een richting uit die niemand had voorzien. Het spreekt ook voor hen dat de songs steevast strak en fris zijn. Op zijn best doet I Love Sarah soms denken aan bands als Battles en Pivot: abstracte, instrumentale rockmuziek.

I Love Sarah beweegt zich door het muzikale spectrum als een ongeleid projectiel, zwalpend tussen flauwe ongein en geniale onaangepastheid. Ze zijn met niets te vergelijken en in geen enkel hokje onder te brengen. 'Isle of Sarah' is geen meesterwerk, maar draagt wel de belofte met zich mee dat de groep er één zich heeft, maar dan zullen ze toch strenger voor zichzelf moeten worden, want op deze manier dreigt de groep gedoemd tot de marge en dat zou jammer zijn.

Meer over I Love Sarah


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.