Echt geen idee hoe engelen klinken? Er nam er zopas één een EP op onder de naam Imaginary Family, het alter ego van jonge snaak Joanna Isselé. Zij eindigde derde in de Gentse muziekwedstrijd De Beloften editie 2010 en had recent een kleine hit te pakken met 'The Birdwatcher', een lieftallig sprookjesnummer waarbij het heerlijk wegdromen is. Unday Records zag daarop graten in een EP, waarop vijf vertederende nummers staan, alles samen goed voor net geen twintig minuten muziek. Isselé is niet het soort muzikant die koste wat het kost een "eigen geluid" te pakken wil krijgen. Ze speelt simpelweg haar zoetgevooisde stem uit, die warmte maar ook heel veel breekbaarheid en weemoed bevat. Veel instrumentale omlijsting hebben haar muzikale sagen niet nodig, moet ze gedacht hebben. Spaarzame elektronische geluidslagen en repetitieve gitaarriedels kruipen zacht onder Isselé's behaaglijke timbre, waarmee het even fijn opstaan als slapengaan is.

Opener 'The Birdwatcher' werkt om de een of de andere reden het best. De oprechte broosheid opent de poort naar de magische wereld van een klein meisje, dat Isselé erg overtuigend veruitwendigt. Naarmate de plaat vordert, wordt steeds genereuzer met de kadrering van de songs omgesprongen: waar die in 'Box' en 'Drug' nog binnen de perken blijft, begint er in 'The Professor's Wife' al een en ander te roeren. Geweldige nummers zijn dit niet: ze ontberen het meezing of –neurie karakter van de eerste song, hoewel het aardige duet of de huiselijke wals niet gaan vervelen. In 'Birthday Crowd', tot stand gekomen na een samenwerking tussen Amatorski en Isselé in de Urgent.fm-studio's naar aanleiding van het project Ruisbestuiving, komt het geluid van Imaginary Family tot slot nog een keer tot volle wasdom. Hoewel het beminnelijke parfum van Amatorski hier een schaduw werpt over de eigenheid van Isselé, breekt de vocaliste muzikaal helemaal uit haar cocon. De drums zorgen voor een zachte puls, terwijl het digitale instrumentarium sneeuwvlokjes in de ogen en oren van de luisteraars strooit.

Met een kleine bezetting om Isselé's stem gedrapeerd kan producer Kristof Deneijs verder sleutelen aan Imaginary Family's geluid, dat alles in zich heeft om uitverkochte zalen met ingehouden adem te laten luisteren. De potentie is er, maar 'Hidden E.P.' is nog maar de aanzet van een groter verhaal.

Meer over Imaginary Family


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.