Het Amerikaanse In This Moment is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. Nu waren hun voorgaande albums telkens sterk, maar met laatste wapenfeit 'A Star-Crossed Wasteland' deden ze er nog een schepje bovenop. Het geheel klonk waanzinnig goed, er zat enorm veel afwisseling in het geheel (hard tot zacht en weer terug) maar boven alles primeerden de aanstekelijke melodieën. Het uiterlijk van zangeres Maria Brink zal altijd een blikvanger blijven, maar ondertussen heeft ze wel bewezen dat ze een erg veelzijdige strot heeft.

Dan is de vraag natuurlijk of 'Blood' verder gat op hetzelfde élan. Ja en nee, want In This Moment heeft wat nieuws geprobeerd en hoewel de songs allemaal nog steeds bijzonder sterk uit de hoek komen, vergt deze toch iets meer gewenning dan vroeger. Om te beginnen is er geen ontsnappen aan: ook In This Moment heeft dubstep in de muziek laten sluipen. Het is nog niet zo ver doorgedreven als wat Korn presteerde, maar het is wel opvallend. Vooraleer critici deze bende profiteurs van de trend gaan noemen, mag een kat een kat genoemd worden en is het gewoon zo dat deze beweging er al een tijdje zat aan te komen. Maar bij In This Moment valt het best nog mee, in die zin dat het van tijd tot tijd een paar pompende drumbeats zijn die het geheel opfleuren. Dat is zeker goed hoorbaar in eerste single 'Blood', maar het werkt wel.

De band is trouwens flink kwaad, want net als 'Blood' zijn ook 'Whore', 'You're Gonna Listen' en 'Burn' behoorlijk heftige lappen moderne metal. Maria schreeuwt en krijst op sommige momenten zo intens dat haar hemelsblauwe ogen er vast zullen uitvallen. Gelukkig is er ook weerwerk met de subtielere tonen van 'Aries' of tussendoortje 'It Is Written'. Eens te meer weet de band voldoende afwisseling in te bouwen en halen ze soms de lont uit een explosieve reeks door subtiel en ingetogen akoestisch te gaan, of door Maria haar zachte engelenstem te laten bezigen.

Dat gezegd zijnde, is 'Blood' een lekkere adrenalinestoot van een modern metalalbum, met veel melodie, veel ballen en een frontvrouw die echt die naam waardig is. De band mag erg tevreden zijn met dit sterke plaatje.

Meer over In This Moment


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.