Complete waanzin: dat omschrijft het vrolijk geschifte combo Iwrestledabearonce haast perfect. Alles aan deze band ademt de nood aan gekte uit, beginnende met het collage artwork met een grote dosis roze, de vreemde edoch grappige bandnaam en de muziek, die zo geschift is dat ze soms moeilijk te catalogeren valt. Maar aan het einde van de rit dient gevraagd te worden of dat alles samen een goede plaat maakt. Het antwoord daarop is 'ja', maar misschien niet voor iedereen of op elk moment.

Het grote sleutelwoord van het hele album is afwisseling. Iwrestledabearonce verspringt zo enorm vaak van genre en van tempo dat het op het eerste gehoor allemaal net iets te druk en net iets te chaotisch overkomt. Zo is het bijvoorbeeld perfect mogelijk dat de groep eerst tien seconden rasechte grindcore speelt, compleet met putgrunt en over the top blastbeats van de drummer, om meteen daarna zachte pop te spelen en nog iets later met een jazzy feel te freewheelen. Vocaliste Krysta Cameron verdient alvast een dikke pluim, want wat zij allemaal aan kan met haar stem is werkelijk sterk: oergrom, engelenzang, popgilletjes, hese krijsen,... Dat alles en nog meer gebruikt ze om het geheel kracht bij te zetten. Ook de muzikanten laten zich van hun sterkste kant horen, want het frenetieke karakter van de muziek is moeilijk vol te houden zonder de nodige dosis ervaring en speltechniek. Ondanks het hyperkinetische geheel, blijkt bij een aantal luisterbeurten dat er daadwerkelijk een structuur achter zit, en dat de nummers toch minder chaotisch worden naarmate ze vaker te horen zijn. Dat wil niet zeggen als zou Iwrestledabearonce makkelijk te verteren worden. Vaak doen ze denken aan The Dillinger Escape Plan, maar dan nog vreemder en met nog meer tempowisselingen.

Dankzij de aard van de muziek kan Iwrestledabearonce nooit voer worden voor de meeste mensen, maar wie geregeld nood heeft aan experimentele songs of een snelcursus hyperkinetiek is alvast aan het juiste adres. Een ding staat vast: er zijn maar weinig acts even grappig of geschift als dit combo.

Meer over IWrestledABearOnce


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.