Het lichtjes geweldige Duitse thrashcollectief Kreator verblijdt de mensheid alweer met een dvd. Nu is het in ieder geval nog niet zo gek lang geleden dat de band een dvd met alle clips op de wereld losliet, maar na de storm van enthousiasme die hun laatste album vergezelde, kon de band haast niet anders dan hier iets mee doen. Dat iets is er dus gekomen onder de vorm van 'Enemy of God Revisited', een waar festijn voor de fan.

De hoofdbrok die dit kleinood vult bestaat uit het optreden dat Kreator gaf op Wacken 2005. Er werd in ieder geval kosten noch moeite gespaard: een pak rookmachines, flitsende belichting en haast ridicuul veel camerastandpunten zijn het gevolg. Het grootste voordeel is dat de band werkelijk van elke kant wordt weergegeven. Het voornaamste minpuntje is echter dat de overgangen van tijd tot tijd zodanig frenetiek zijn dat het haast stroboscopisch wordt en dat is niet altijd bevorderlijk voor het kijkplezier. Echter, wie even de playlist onder de loep neemt, zal smullen: uiteraard komt 'Enemy of God' aan bod, maar er is veel ruimte voor de klassiekers zoals 'Phobia', 'People of the Lie' of 'Flag of Hate'. Eens te meer bewijst Kreator een zeer strakke band te zijn die zonder problemen zijn mannetje staat in live-situaties. De band mocht overigens ook op het Duitse televisieprogramma Rockpalast haar ding komen doen en is vertegenwoordigd met drie songs, wel voorzien van betere cameravoering en geluid dan het live-optreden, maar dat is natuurlijk de verdienste van een televisiestudio. De nieuwste videoclips die de band opnam mogen netjes het rijtje vervolledigen en vooral de 'making of' 'Enemy of God' is geweldig. Iedereen komt ruimschoots aan het woord, inclusief de elfjarige hoofdrolspeelster die duidelijk nog nooit een metalband aan het werk heeft gezien. Maar de kers op de taart is het toevoegen van het volledige album als bonuscd én als Dolby mix voor de dvd-speler, compleet met bijpassende beelden.

Eens te meer verwent Kreator zijn fans en het wordt nu zeer duidelijk dat deze band visualiteit ook hoog in het vaandel draagt. Daarom dat deze dvd meer dan waar voor zijn geld biedt en onontbeerlijk is in de platenkast van een Kreator-adept.

Meer over Kreator


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.