Het Nederlandse Legion of the Damned is gedurende een tijdsspanne van twee albums uitgegroeid tot een bijzonder populaire thrashband, eentje van het gortige soort die doorhakken tot een kunst verheffen. Nochtans hebben de heren al jaren eerder hun sporen verdiend, maar dan onder het banier van Occult. Deze laatste heeft echter – voor een nog steeds onbegrijpelijke reden – nooit een dergelijk succes gekend. 'Feel the Blade' is dan ook geen echt nieuw album, maar veeleer een herwerking van het laatste Occult-album, dat zo goed als onvindbaar is.

Laat het duidelijk zijn dat deze 'oude' nummers perfect passen binnen de huidige opzet van de band. Dat hoeft niemand te verwonderen, aangezien dit ook de richting was die Occult uitging. Dat de nummers werden heropgenomen en links en rechts van wat nieuwe arrangementen voorzien is simpelweg de kers op de taart. Legion of the Damned is een heuse sneltrein, eentje van het dodelijke soort. De drums ratelen ongenadig, de gitaarlijnen zijn solide als een huis en scherp als een scheermes en de ziekelijke vocalen van frontman Maurice Swinkels maken het feest compleet. De band gelooft nog steeds niet in overdadig notengepiel, waardoor soli en melodielijnen ofwel quasi onbestaande zijn dan wel eenvoudigweg ontbreken. De almachtige riff staat helemaal vooraan en die opzet van degelijk gebeuk werpt zijn vruchten af. Ook al zijn dit in wezen oude songs, toch passen ze naadloos bij 'Malevolent Rapture' of 'Sons of the Jackal', de twee eerdere Legion of the Damned-releases. Veel nieuws onder de zon is er dus niet, maar wie maalt daar nu om wanneer zo'n beukfestijn door de woonkamer schalt?

Wie zijn muziek graag zonder kapsones heeft en tegelijkertijd met veel plezier aan het beuken slaat, is bij dit viertal aan het juiste adres. Doorraggen kan daarenboven ook nog een behoorlijk therapeutische waarde hebben, om al die agressie uit het systeem te krijgen. De dokter schrijft Legion of the Damned voor.

Meer over Legion of the Damned


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.