De Belgische band Leng Tch'e (letterlijk: "dood door duizend messteken", een oud Chinees foltergebruik) heeft altijd voor pure, berekende waanzin gestaan: met werkjes als het maniakale 'Man Made Predator' of het ronduit brutale doch groovende 'The Process of Elimination' zette dit vijftal zijn eerste daverende stapjes in de wereld van extreme metal. De groep speelt hypersnelle ADHD-grindcore met wat tintjes death metal, stoner, rock 'n roll en hardcore. Maar voor hun volgend werkje kozen de leden van Leng Tch'e ervoor om de death metal- en hardcore kantjes nog wat verder uit te diepen: resultaat daarvan is 'Marasmus', gemixt in de legendarische Studio Fredman door producer Fredrik Nördström (At The Gates, Dark Tranquillity, In Flames, The Haunted, Soilwork, Dimmu Borgir).

Vanaf de opener 'Lucid Denial' wordt duidelijk dat Leng Tch'e, zoals in hun "razorgrind"-traditie, geen blad voor de mond neemt en snel, vinnig, scherp en brutaal uit de hoek haalt. Frenetieke gitaargekte wordt begeleid door hypersnelle blastbeats en de oerstrot van Boris. Deze laatste beschikt over een schreeuwerige brul, een gorgelende grindcoregrunt en een geschifte schreeuwstem. Vocale variatie zat dus, maar ook de drums en gitaren geven alles: met zijn up-tempo, groovend en blastend gehamer baant drummer Sven De Caluwé (tevens zanger van Aborted) zich doorheen de lappen beukende gitaarriffs van Nikki G. en de Spleenventer. De rest van de cd maakt duidelijk dat Leng Tch'e voor de logheid van death metal en de groove van brutale hardcore heeft gekozen: de titeltrack bestookt en verplettert zoals een rijdende tank iedere trommelvlies in zijn bereik en nummers als '1800-Vindication', 'Tightrope Propaganda' en 'The Sycophant' hameren de luisteraar de grond in met hun daverende basdrums, blasts, up-tempo passages en breakdowns. Toch worden oude invloeden als de rock 'n roll en de stoner niet verdrongen en komen boven in 'Abstained', 'Collapse' en 'Confluence of Consumers'. Dit nummer heeft als laatste riff een lekker pakkende stonergitaarpartij in derde maat met een andere, bluesy gitaarlijn erover. Bovendien toont Leng Tch'e op nummers als 'Obsession Defined' en 'The Divine' dat ze ook oog hebben voor donkere, zware atmosferische gitaarpartijen, iets wat de death / grindformatie Pig Destroyer ook wel eens doet.

Met hun tweede album op Relapse maken de heren van Leng Tch'e hun status van een van de meest gevarieerde death / grindbands weer waar en zetten tegelijk België op de metalkaart als een klein maar extreem metalen landje. Puik werk.

Meer over Leng Tch'e


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.