Lonely Drifter Karen is een trio waarvan de Oostenrijkse Tanja Frinta en de Spanjaard Marc Melià Sobrevias de pijlers vormen. Zij doet haar ding met de stem en neemt waar nodig de gitaar ter hand, terwijl hij zich bezig houdt met de keyboards. Bovendien zijn zij het die tekenen voor de teksten en de muziek en dat doen ze vanuit Brussel, waarvan ze hun woonplaats maakten. Daarnaast huurden ze de Franse multi-instrumentalist Clément Marion in om de leemtes te vullen.

Met ‘Poles’ presenteert Lonely Drifter Karen hun derde album. Hierop laat het gezelschap er geen twijfel over bestaan dat ze het over een ander boeg willen gooien. De vorige albums stonden bol van sprookjesachtige klanken voorzien van spatjes jazz, maar op ‘Poles’ zijn daar nog slechts flarden van te merken. Het ongedwongene werd ingeruild voor meer herkenbare en vaak grootse poptonen en de sprookjeswereld werd voorzien van een centimeters dik elektronisch klanktapijt met daarboven vaak scherpe percussie. Erg stavende voorbeelden hiervan zijn ‘Velvet Rope’, ‘Brand New World’ en ‘Hunters To Heaven’s Wild’, waarop Frinta een eigentijdse Kate Bush tracht neer te zetten, maar nooit écht op toerenkracht komt. Op basis van de elektronica kan bovendien ook een aantal keren Air in gedachten worden gebracht (het instrumentale intermezzo ‘Rain In Bejing’ en ‘Exactly Light’).

Verder lijken de jaren tachtig een belangrijke inspiratiebron voor het intrigerende en van tempowisselingen voorziene ‘Eyes Of A Wolf’, waarin ook ‘iets’ Japans verborgen zit. In dezelfde tijdsgeest kan ook ‘Soul Traveller’ geschetst worden, een nummer wat niet had misstaan binnen het oeuvre van The Bangles.

Een gedaanteverwisseling, dat is wat Lonely Drifter Karen ondergaat op ‘Poles’. Het liefelijke is elektronische pop geworden en de sprookjesachtige sfeer is nu bombast. Daardoor is het moeilijk om werkelijk hoogte te krijgen van dit nieuwe album, laat het gewoon anders zijn. Weliswaar met de kanttekening dat de initiële liefhebbers van LDK’s werk met heimwee zullen terugkijken naar de vorige twee albums, maar dat anderen ongetwijfeld genot zullen ervaren.

Meer over Lonely Drifter Karen


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.