Low Vertical zag in 2007 het levenslicht in het West-Vlaamse polderdorp Beernem en debuteerde in 2011 met 'I Saw A Landscape Once', een beklijvend boetseerwerkje waar elektronica, postrock en slowcore elkaar ontmoetten. Twee jaar na datum is het trio van weleer een kwartet geworden, door de toevoeging van Tomàn-drummer Lode Vlaeminck.

De titeltrack van 'We Are Giants' steekt van wal met langgerekte synthesizerklanken, zoemende bassen en zachtmoedige vocalen die gelardeerd worden met knisperende elektronische accenten. De zweverige indietronica van 'Toulouse-Lautrec' drijft voort op een pulserende beat die wondermooi verstrengelt met een glasheldere gitaarpartij en melancholische toetsen. Naarmate de song vordert zuigen spacey effecten de luisteraar steeds verder in het muzikale universum van Low Vertical.

Het lichtvoetige 'Sun Sun' heeft zijn naam niet gestolen en zorgt met een zwoele, haast funky baspartij en zorgeloze vocalen voor een zomerse inslag. Desalniettemin voorziet Low Vertical voldoende stoorzenders teneinde het nummer spannend te houden. Het slepende 'Sensei' evoceert middels zijn onheilspellende synthesizers en stuwende ritmiek een weidse soundscape waarin het heerlijk verdwalen is. De nasale, repetitieve zang en meanderende gitaarlijn van 'Epic Slaughter' knipoogt dan weer naar The Notwist en gaat langzaam maar zeker crescendo naar een noisy finale.

'I Saw A Landscape Once' was een broeierig vat vol muzikale ideeën waar Low Vertical de luisteraar regelmatig op het verkeerde been zette. Op zijn tweede langspeler weet de groep zijn invloeden te kanaliseren in een coherent stilistisch geheel. 'We Are Giants' bevat negen uitgekiende klanktapijtjes wiens sfeervolle, gelaagde indietronica voor een zinnenprikkelende geluidstrip zorgt.

Meer over Low Vertical


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.