In 1994 verbaasde Machine Head de metalwereld met hun debuut 'Burn My Eyes': een hondsbrutale mix van metal en hardcore. Na een experimentele en soms radiovriendelijke periode sloeg Machine Head in 2003 terug met hun magnum opus 'Through the Ashes of Empires', waarop de band de stijl van 'Burn My Eyes' volop deed heropleven. De groep ging verder waar ze gestopt waren met 'The More Things Change' en na de live-cd 'Hellalive' (2002) dacht Machine Head dat het eens tijd werd voor een live-dvd: 'Elegies'.

Het overgrote deel van de dvd bestaat uit een liveoptreden in de London Brixton Academy: een beangstigende klassieke muziekintro leidt de band naar de stage en ze zetten in met het lekkere 'Imperium'. De verschillende beeldtechnieken zoals zwart-wit en helder-wazig gaan goed gepaard met de muziek. Klassiekers zoals 'Take My Scars', 'the Blood, the Sweat, the Tears', 'Davidian' en 'Old' doen het publiek alleen maar nog meer lekkerbekken, wat leidt tot de mooi in beeld gebrachte en totaal geflipte moshpits (4 tegelijk!). De groep sluit af met het furieuze en brutale 'Block': beenharde riffs en breakdowns worden op het gretige publiek losgelaten en met de simpele maar in-your-face 'Fuck It All' brult zanger/gitarist Robert Flynn zijn laatste slijmen eruit. Een donderend optreden naar gewoonte dus, maar daarnaast zijn er ook nog interviews en plezante beelden achter de schermen van het band- en tourleven. Bovendien krijg je nog de (gelukkig) ongecensureerde video's erbij van 'Imperium', 'Days Turn Blue to Grey' en 'the Blood, the Sweat, the Tears'.

Ook al zijn 14 nummers wat weinig voor een live-dvd, toch is dit toffe hebbedingetje iets voor de fans die nagelbijtend op het volgende Machine Head-album wachten.

Meer over Machine Head


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.